Η Φιλοσοφία μας

Η ύπαρξη μας στηρίζεται στην αγάπη μας για τον αθλητισμό και το μπάσκετ ενώ η βαθειά ενασχόληση μας με το μπάσκετ γυναικών οφείλεται στην πίστη μας ότι αποτελεί κορυφαίο σπορ για τα κορίτσια και τις γυναίκες κάθε ηλικίας.

Καλλιεργούμε στη πράξη το « ευ’ αγωνίζεσθαι». Μένουμε μακριά από κάθε οπαδικό και σωματειακό φανατισμό. Σεβόμαστε την κάθε αθλητική προσπάθεια.

Είμαστε μια οικογένεια η οποία βάζει πάνω από όλα την συνολική πρόοδο κάθε μέλους μας όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στο σχολείο και στη ζωή. Σεβόμαστε πλήρως τα δικαιώματα των αθλητών μας, φροντίζουμε για την υγεία τους, τις υποστηρίζουμε στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, στην αθλητική τους σταδιοδρομία.

Εξελίσσουμε το δικό μας αναπτυξιακό πρόγραμμα για κορίτσια και γυναίκες, προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες και δυνατότητες, καθώς και για αγόρια έως την ηλικία των 15 ετών. Ένα πρόγραμμα που ξεκινά από τις μικρές ηλικίες, από την «βάση» και φτάνει μέχρι την «κορυφή» ,τις εθνικές κατηγορίες. Ένα πρόγραμμα που παρέχει άθληση και ψυχαγωγία σε όλα τα παιδιά και ταυτόχρονα δημιουργεί ταλαντούχους-ες αθλητές-ριες για να αγωνιστούν οπουδήποτε, με τα καλύτερα να «κτυπούν» την πόρτα των εθνικών ομάδων. Με αυτή τη λογική επίσης επιδιώκουμε τη συγκρότηση ανταγωνιστικών ομάδων κορασίδων και νεανίδων, ικανές να παράγουν αγωνιστικές εμπειρίες και διακρίσεις για τις αθλήτριες τους.

Στοχεύουμε να υπάρχει πάντα ομάδα γυναικών του συλλόγου μας στις εθνικές κατηγορίες, μια ομάδα που θα λειτουργεί σαν κίνητρο και πάροχος παραστάσεων και αυτοπεποίθησης για τα νέα κορίτσια, θα παρουσιάζει θέαμα, θα δημιουργεί νέους φιλάθλους του γυναικείου μπάσκετ, θα προβάλει θετικά την Καβάλα και τον τόπο μας.

Διοικητικά λειτουργούμε ως ένα σωματείο των μελών του, ανοιχτό στη κοινωνία και συμμέτοχο στα τοπικά δρώμενα, με άποψη και δράση για την άνοδο του γυναικείου μπάσκετ, πάντα σε συνεργασία με όλους τους φορείς του μπάσκετ, τα άλλα σωματεία και την αυτοδιοίκηση.

Κοινωνικές Δράσεις και Ευθύνη

Ο αθλητισμός είναι ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό και οι Πάνθηρες συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα πρώτα απ’ όλα καλλιεργώντας την καλαθοσφαίριση και ταυτόχρονα προωθώντας την άθληση ως τρόπο ζωής. Παράλληλα, ως ένα ευαίσθητο κοινωνικό κύτταρο, αναπτύσσουν δραστηριότητες που ενισχύουν γενικότερα την κοινωνική αλληλεγγύη και κάθε προσπάθεια που θέλει να συμβάλλει στην πρόοδο της κοινωνίας μας.

Πρόσωπα και Ομάδες

ΟΙ Πάνθηρες δημιουργήθηκαν το 2008 ως μια εναλλακτική πρόταση στα μπασκετικά δρώμενα της Καβάλας με πρωτεργάτη και εμψυχωτή τον Νίκο Καλφόπουλο. Ο Νίκος Καλφόπουλος έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στην καλαθοσφαίριση, ως αθλητής, ως προπονητής ομάδων και περιφερειακός, ως διοικητικό στέλεχος της αυτοδιοίκησης. Ένας άνθρωπος που πραγματικά αγαπά το μπάσκετ και έχει προσφέρει πολλά.

Το Καταστατικό του Συλλόγου μας