Η προϊστορία των αναμετρήσεων με την Ασπίδα Ξάνθης για το πρωτάθλημα Νεανίδων

Η Ασπίδα Ξάνθης αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές δυνάμεις της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. στα γυναικεία τμήματα και οι αναμετρήσεις μεταξύ των 2 ομάδων πάντα παρουσίαζαν ενδιαφέρον σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα στο πρωτάθλημα Νεανίδων, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αγώνες μεταξύ μας καθόριζαν την πρωταθλήτρια ομάδα της σεζόν.

Με αφορμή τον επερχόμενο αγώνα μας κόντρα στη γειτονική Ασπίδα για το πρωτάθλημα Νεανίδων, παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία από τις μεταξύ μας αναμετρήσεις αλλά και την πορεία μας στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

*Η πρώτη φορά που ''συστηθήκαμε" στο πρωτάθλημα Νεανίδων ήταν η χρονιά 2012-2013, 4 μόλις χρόνια μετά την ίδρυση του συλλόγου μας. Η ομάδα είχε στον κορμό της κυρίως Κορασίδες και Παγκορασίδες, κορίτσια τα οποία στην πορεία πρωταγωνίστησαν και στελεχώνουν ακόμα και σήμερα το Γυναικείο τμήμα (Μουταφίδου Μαρία και Γιαχολάρη Χριστίνα).

* Η σεζόν 2018-2019 είναι η μοναδική έκτοτε στην οποία δεν κατεβάσαμε τμήμα Νεανίδων. Πρόκειται για τη χρονιά που σημαδεύτηκε από διοικητικές αλλαγές και επανασχεδιασμό της φιλοσοφίας και του branding της ομάδας μας, με την αναδόμηση να είναι ο μοναδικός στόχος της χρονιάς.

* Η πρώτη αναμέτρηση με την Ασπίδα Ξάνθης (πάντα σε επίπεδο Νεανίδων) πραγματοποιήθηκε στις 03-11-2012 και έληξε με σκορ 36-65 υπέρ της Ασπίδας.

* Οι συνολικές μέχρι σήμερα αναμετρήσεις των ομάδων είναι 19, με τις 13 από αυτές να καταλήγουν με νικήτρια την Ασπίδα.

*Από τις 9 φορές που έχουμε συμμετάσχει στο συγκεκριμένο ηλικιακό πρωτάθλημα, στεφθήκαμε 2 φορές Πρωταθλήτριες (2017, 2022) και 3 φορές δευτεραθλήτριες (2016, 2018, 2021)  στην Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.

*Και τις 3 φορές που στεφθήκαμε δευτεραθλήτριες, Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Ασπίδα!

*Την 01/04/2017 ο τελικός για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας διεξήχθη στην Κομοτηνή και έληξε με σκορ 49-28 υπέρ της ομάδας μας.

*Αντίστοιχα στις 10/07/2021, σε ουδέτερη έδρα (Ελευθερούπολη) και πάλι, διεξήχθη ο τελικός ανάμεσα στις 2 ομάδες και έληξε υπέρ της Ασπίδας με σκορ 43-41.

*Σε βάθος δεκαετίας, ο σύλλογος της Ξάνθης έχει κατακτήσει 3 φορές το πρωτάθλημα και είναι ο πολυνίκης διεκδικητής του συγκεκριμένου θεσμού. 

* 3 Συνεχόμενες νίκες έχει η ομάδα μας αυτή τη στιγμή απέναντι στην Ασπίδα ( 2 πέρυσι και 1 φέτος για τον αγώνα του πρώτου γύρου)

* Η Ελευθερία Τασελαρίδου, σημαντικό μέλος της Ασπίδας, είναι η μοναδική αθλήτρια που έχει φορέσει και τις 2 φανέλες σε επίπεδο Νεανίδων ενώ παράλληλα αναδείχθηκε πέρυσι πρωταθλήτρια με την ομάδα μας αλλά και πριν 2 χρόνια με την Ασπίδα!

Ευχόμαστε να γίνει ένας ακόμα όμορφος και συναρπαστικός αγώνας ανάμεσα στις 2 ομάδες, το Σάββατο στις 15.00 στο Εύμοιρο!

#hear_us_roar

FINALjpg

Fjpg